Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Atletika

Repčík do semifinále ME nepostúpil, takmer 600 m bežal bosý

Na snímke slovenský reprezentant v behu na 800 metrov Jozef Repčík. Foto: TASR/Martin Baumann

Repčík v rozbehu na 800 m skončil až na siedmom mieste, súper mu roztrhol tretru. Bezekoveá v šprinte na 100 m dobehla piata, nestačili jej sily.



Amsterdam 7. júla (TASR) - Slovenský reprezentant Jozef Repčík nepostúpil na atletických ME v holandskom Amsterdame z rozbehov na 800 m. V treťom rozbehu skončil až na siedmom mieste časom 1:49,32 min. Do semifinále postúpili najlepší traja z každého rozbehu, plus ďalší štyria na základe času.

"Z vnútornej dráhy sa mi zdalo, že ma Talian trochu odstrčil a voči Nemcovi som si spravil trochu priestoru, ten mi stúpil na pätu. Tretra sa mi roztrhala, takže mi kvázi 600 m noha vybiehala do zákruty von. Polka tretry roztrhnutá, ale človek na to nemôže myslieť. Išiel som ďalej, snažil som sa byť vpredu, ale potom už k záveru trochu došli aj sily. Aj noha mi vybiehala von, nedalo sa to nejako 'zapáčiť', bol to taký divný boj. 600 m som bežal kvázi bosý. Bolo super, že to bol rýchly beh, dalo sa postupovať časom. Na konci ako celú sezónu mi došli sily a nevyšlo to. Nebolo to podľa predstáv," prezentoval svoje dojmy z rozbehu pre Slovenský atletický zväz Repčík.

Video: Repčík po kontakte s Nemcom bežal bosý


Ani slovenská šprintérka Alexandra Bezeková nepostúpila z rozbehov na 100 m. V druhom rozbehu skončila na piatom mieste časom 11,71 s. Do semifinále postúpili najlepšie štyri z každého rozbehu, plus ďalšie tri na základe času.

"Zo začiatku to bolo všetko v pohode, ale potom mi už došli sily. Včerajšok sa na mne dosť podpísal. Som spokojná s celou sezónou, ako prebieha. Oproti minulému roku som spravila veľký pokrok. Možno to nie je tak, ako si niektorí časovo predstavujú, ale mám stabilizovanú výkonnosť," vyjadrila sa po neúspešnom rozbehu pre Slovenský atletický zväz Bezeková.

Video: Bezeková je spokojná s priebehom celej sezóny