Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Atletika

Košický beh VSE City run pomôže Občianskemu združeniu Inak obdarených

Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Počas predošlých 11. ročníkov VSE City run-u už finančná pomoc poputovala na viac ako 20 charitatívnych projektov, medzi ktoré sa rozdelilo celkovo viac ako 120.000 eur.

Košice 15. apríla (TASR) - Už tradičný beh ulicami Košíc VSE City run napíše vo štvrtok 2. mája už svoju 12. kapitolu. Populárne podujatie s charitatívnym heslom "vyhráva jeden, pomáha každý," opäť pomôže vybranému subjektu. Ním tentoraz bude Občianske združenie Inak obdarených, ktoré sa venuje deťom s ťažkým zdravotným postihnutím.

Počas predošlých 11. ročníkov VSE City run-u už finančná pomoc poputovala na viac ako 20 charitatívnych projektov, medzi ktoré sa rozdelilo celkovo viac ako 120.000 eur. Podujatie sa už konalo v siedmich mestách východného Slovenska. Jeho cieľom je nielen charitatívna pomoc, ale aj aktivizácia detí, škôl, športových klubov i širokej športovej verejnosti. Aj preto sa na štarte VSE City run-u už objavilo mnoho významných osobností slovenského športu a inak tomu nebude ani tentoraz.

Občianske združenie Inak obdarených vzniklo v auguste 2016 na podnet rodičov detí s ťažkým zdravotným postihnutím. Jeho hlavný cieľ je prispieť k zlepšeniu starostlivosti o zdravotne postihnutú populáciu s možnosťou vzdelávať sa primeraným spôsobom tak, aby mohli zmysluplne žiť a pracovať v podmienkach rešpektujúcich ich potreby s využitím nadobudnutých vedomostí a zručností. Ďalším poslaním združenia je zabezpečiť nielen hendikepovaným deťom, ale aj ich rodinám plnohodnotný život vrátane možností aktívneho oddychu, ktoré sú pre tieto rodiny obmedzené.