Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Taliban opäť útočil, v provincii Baglán zahynulo najmenej 44 vojakov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Útok sa odohral v ranných hodinách miestneho času a ide o najnovší náznak, že povstalci hnutia naďalej vyvíjajú tlak na vládne jednotky.

Kábul 15. augusta (TASR) - Najmenej 44 policajtov a vojakov prišlo v stredu o život po tom, ako na vojenskú základňu v severoafganskej provincii Baglán zaútočili ozbrojenci radikálneho hnutia Taliban. S odvolaním sa na predstaviteľov provincie o tom informovala agentúra Reuters.

Útok sa odohral v ranných hodinách miestneho času a ide o najnovší náznak, že povstalci hnutia naďalej vyvíjajú tlak na vládne jednotky.

Afganské ministerstvo obrany útok bezprostredne nekomentovalo, miestni činitelia však spresnili, že zahynulo deväť policajtov a 35 vojakov.

Koncom minulého týždňa podnikli povstalci z Talibanu rozsiahly útok na mesto Ghazní. Pri následných bojoch o Ghazní, správne centrum rovnomennej provincie, prišlo od minulého piatka o život i najmenej 100 príslušníkov afganských bezpečnostných síl a približne 200 bojovníkov Talibanu.

Hnutie zaútočilo v pondelok neskoro večer aj na vojenskú základňu v provincii Fárjáb. Podľa údajov hovorcu afganského ministerstva obrany zahynulo 17 vojakov a najmenej 19 ďalších utrpelo zranenia.