Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Alžírsko ochromil generálny štrajk zamestnancov verejného sektora

K zhoršeniu ekonomickej situácie v Alžírsku došlo v priebehu posledných niekoľkých mesiacov po tom, ako miestna vláda nedokázala vyriešiť hospodársku krízu spôsobenú poklesom cien ropy. Foto: TASR/AP

Pre štrajky bola v stredu zatvorená väčšina škôl v hlavnom meste a v nemocniciach sa tvorili dlhé rady pacientov čakajúcich na ošetrenie.

Alžír 15. februára (TASR) - Generálny štrajk zamestnancov verejného sektora ochromil v stredu v Alžírsku fungovanie vzdelávacích inštitúcií, zdravotníctva i telekomunikačného priemyslu. Informovala o tom agentúra AP.

Vedenie odborovej organizácie učiteľov SNPEST odsúdilo klesajúcu kúpnu silu pracovníkov verejných služieb a spresnilo, že protestmi chcú odbory vládu donútiť, aby začala rozhovory o "naliehavom zvyšovaní platov".

Pre štrajky bola v stredu zatvorená väčšina škôl v hlavnom meste Alžír, v nemocniciach sa tvorili dlhé rady pacientov čakajúcich na ošetrenie a mnohí ľudia sa len ťažko dostávali k svojim peniazom, ktoré si chceli vybrať z miestnych bankomatov.

K zhoršeniu ekonomickej situácie v Alžírsku došlo v priebehu posledných niekoľkých mesiacov po tom, ako miestna vláda nedokázala vyriešiť hospodársku krízu spôsobenú poklesom cien ropy.