Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Americký futbal: Hráč Kansas City Chiefs zastrelil priateľku i seba

Kansas City Chiefs Foto: TASR/AP

Jovan Belcher najskôr zastrelil priateľku, potom sa odviezol do tréningového centra svojho klubu a tan spáchal samovraždu.

Kansas City 1. decembra (TASR) - Dvadsaťpäťročný hráč tímu profesionálnej ligy amerického futbalu NFL Kansas City Chiefs Jovan Belcher v sobotu v ranných hodinách miestneho času zastrelil svoju priateľku a neskôr i seba. Potvrdili to policajné orgány.

Motív Belcherovho činu zatiaľ vyšetrovatelia nepoznajú, ale podľa polície sa hráč s mladou priateľkou často hádali. Obete tragédie mali spolu malé dieťa.

Podľa informácií zámorskej stanice KCTV-5 News hráč najskôr v dome blízko 54. ulice zastrelil priateľku, potom sa odviezol do tréningového centra tímu v Arrowhead a tam na parkovisku pri štadióne spáchal samovraždu strelnou zbraňou pred zrakmi svojho trénera i generálneho manažéra klubu.

Polícia prijala podľa agentúry AP v sobotu ráno telefonát od ženy, ktorá uviedla, že jej dcéra bola niekoľkokrát zasiahnutá streľbou v rezidenčnej oblasti, asi osem kilometrov vzdialenej od komplexu v Arrowhead. Potvrdil to hovorca polície Darin Snapp s tým, že neskôr prijali bezpečnostné zložky ďalší telefonát z tréningového tábora Chiefs. Po príchode do Arrowhead videli muža tmavej farby pleti, ktorý stál pred vchodom do tréningového centra s ručnou zbraňou pri hlave a rozprával sa s dvoma funkcionármi klubu - koučom a generálnym manažérom. Policajti potom počuli výstrel.

Funkcionári klubu údajne napriek bezprostrednémuu kontaktu so strelcom pred jeho smrťou neboli v ohrození života. "Vypovedali, že hráč im ďakoval za to, čo všetko pre neho urobili. Potom sa otočil, odišiel opačným smerom a zastrelil sa," dodal hovorca polície.

Klub z Kansas City vyhral v tejto sezóne iba jediný z jedenástich zápasov, čo je najhoršia bilancia v lige. Belcher pôsobil v klubu štyri roky a patril do základnej zostavy. V prebiehajúcom ročníku nastúpil co všetkých dueloch.

V nedeľu majú Chiefs nastúpiť proti Caroline Panthers. Vedenie ligy odporučilo "panterom" odcestovať na zápas, hoci nie je isté, či sa odohrá.