Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Americký prezident a londýnsky starosta sa naďalej sporia na Twitteri

Na archívnej snímke Sadiq Khan. Foto: TASR/AP

Na obranu labouristického starostu Londýna sa na Twitteri postavil aj jeho stranícky šéf Jeremy Corbyn, ktorý Trumpa obvinil, že ľudskú tragédiu využíva ako zámienku na útoky na Khana.

Londýn 16. júna (TASR) - Starosta Londýna Sadiq Khan reagoval v nedeľu na slová amerického prezident Donalda Trumpa, ktorý ho deň predtým na Twitteri označil za "hanbu národa". Trump tak urobil po tom, čo v Londýne došlo v priebehu 24 hodín k dvom útokom nožom so smrteľnými následkami, ako aj streľbe, pri ktorej tiež zomrel človek, informovala spravodajská televízia Sky News.

Starosta "nebude márniť čas odpoveďami na takéto tvíty", pretože svoju pozornosť "sústreďuje na podporu londýnskych komunít a preťažených bezpečnostných služieb", uviedol Khanov hovorca. Dodal, že Khan bol v noci a cez deň "v pravidelnom kontakte s vysoko postavenými predstaviteľmi londýnskej Metropolitnej polície".

Trumpov v sérii tvítov označil Khana za "katastrofu" a "hanbu národa". "LONDÝN potrebuje čo najskôr nového starostu. Khan je katastrofa — a bude to len horšie!" napísal.

Trump svoje tvíty zverejnil v reakcii na príspevok britskej novinárky a mediálnej osobnosti Katie Hopkinsovej, ktorá v sobotu popoludní na Twitteri označila Londýn za "Bodni-mesto" (Stab-City) a ďalej napísala: "Dvaja ubodaní. Jeden zastrelený. Traja pobodaní — nie mŕtvi. Toto je Khanov Londonistan."

Na obranu labouristického starostu Londýna sa na Twitteri postavil aj jeho stranícky šéf Jeremy Corbyn, ktorý Trumpa obvinil, že ľudskú tragédiu využíva ako zámienku na útoky na Khana.

"Je absolútne strašné sledovať, ako @realDonaldTrump využíva ľudskú tragédiu, akou je vražda, na útoky na starostu. @SadiqKhan správne podporuje políciu v jej práci, zatiaľ čo Katie Hopkinsová šíri nenávistnú a rozvratnícku rétoriku. Snažia sa rozdeľovať v čase, keď sa potrebujeme spájať," napísal predseda Labouristickej strany Jeremy Corbyn.