Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

ANO schválilo koaličnú dohodu s ČSSD

Český premiér Andrej Babiš počas tlačovej konferencie po rokovaní s bulharským premiérom Bojko Borisovom v Sofii 22. januára 2018. Foto: TASR/AP

Koalíciu ANO s ČSSD má tolerovať Komunistická strana Čiech a Moravy (KSČM)a vláda sa má opierať o 108 poslancov.

Praha 11. mája (TASR) - Členovia hnutia ANO schválili v piatok návrh koaličnej zmluvy s Českou stranou sociálnodemokratickou (ČSSD). Šéf hnutia Andrej Babiš teda už naďalej nebude musieť počúvať, že je "premiér v demisii", píše spravodajský server iDNES.cz.

Koalíciu ANO s ČSSD má tolerovať Komunistická strana Čiech a Moravy (KSČM)a vláda sa má opierať o 108 poslancov. Sociálni demokrati ešte musia vznik takejto vlády potvrdiť vo vnútrostraníckom referende.

"Som rád, že sme sa nejako dohodli. Koaličná zmluva je dôležitá, ale ešte dôležitejšie je, aby to fungovalo lepšie než počas prvej koaličnej vlády," uviedol Babiš pri príležitosti osláv šiesteho výročia vzniku politického subjektu ANO.

"Zišli sme sa hlavne preto, aby sme si pripomenuli, že presne pred šiestimi rokmi som zaregistroval hnutie ANO, protikorupčné, protisystémové, najúspešnejšie hnutie v Európe," dodal český premiér na pôde Poslaneckej snemovne v Prahe.