Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

BMW išlo rýchlosťou vyše 250 km/h, skončilo sa to smrteľnou nehodou

Na archívnej snímke z 2. novembra 2022 logo automobilky BMW v Mníchove. Foto: TASR/DPA

Nehoda sa stala v sobotu večer 16. septembra v Lodžskom vojvodstve v strednom Poľsku, pričom zahynula rodina vrátane päťročného dieťaťa.

Varšava 27. septembra (TASR) - Auto, ktoré bolo účastníkom nehody na diaľnici A1 v Poľsku predminulý víkend, išlo rýchlosťou najmenej 253 kilometrov za hodinu. V stredu to oznámil minister spravodlivosti Zbigniew Ziobro, TASR prevzala správu z tlačovej agentúry PAP.

Nehoda sa stala v sobotu večer 16. septembra v Lodžskom vojvodstve v strednom Poľsku, pričom zahynula rodina vrátane päťročného dieťaťa. Minister spravodlivosti Ziobro, ktorý je zároveň generálnym prokurátorom, prevzal nad prípadom dozor.

Na tlačovej konferencii v stredu povedal, že dôkazy v prípade zhromažďovali "veľmi úzkostlivo" a využili aj údaje z auta. "Je (to) veľmi moderný model, ktorý má v pamäti elektronické záznamy dôležité pre získanie parametrov vrátane rýchlosti vozidla," vysvetlil Ziobro.

Dodal, že nástroje informačných technológií pre vyšetrovanie museli priniesť z Nemecka. Vďaka nim sa stredu ráno podarilo stanoviť okolnosti nehody.

"Tieto zistenia ukazujú, že auto značky BMW sa pohybovalo rýchlosťou najmenej 253 kilometrov za hodinu," oznámil Ziobro.