Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

DRUHÝ VÝBUCH: Bolívijské mesto Oruro postihla ďalšia explózia

Bolívijské mesto Oruro zažilo v poradí druhú explóziu v priebehu niekoľkých dní. Foto: TASR/AP

Minister vnútra Carlos Romero uviedol, že po najnovšom incidente zadržali troch podozrivých a polícia príčinu tragédie vyšetruje.

La Paz 14. februára (TASR) - Explózia v bolívijskom meste Oruro usmrtila v utorok neskoro večer dvoch ľudí a zranila ďalších desať osôb. Nešťastie sa stalo v tom istom meste, kde výbuch počas víkendových fašiangových slávností pripravil o život osem ľudí a ďalších 40 zranil.

Víkendový výbuch pripisujú úrady úniku plynu z nádrže, pripomína agentúra AP.

Minister vnútra Carlos Romero uviedol, že po najnovšej explózii zadržali troch podozrivých a polícia príčinu tragédie vyšetruje.

Výbuch nastal v Orure v regióne Altiplano, len niekoľko budov od miesta, kde došlo k explózii v sobotu večer. Podľa slov ministra vyšetrovatelia stále zisťujú príčinu prvého výbuchu, aby preverili, či naozaj nastal pre zlé napojenie na nádrž s plynom, ako sa pôvodne predpokladalo.

Romero vyhlásil, že explózia v utorok neskoro večer vyhĺbila kráter "značných rozmerov" a podľa polície ju nespôsobil únik plynu.

Minister dodal, že do väzby vzali bolívijský pár, ktorého auto utorkový výbuch značne poškodil. Zakrátko zadržali aj tretiu osobu.