Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Harry a Meghan absolvovali prvé verejné podujatie ako manželia

Na snímke britský princ Harry a Meghan Markleová. Foto: TASR/AP

Harry a Meghan sa rozhodli odložiť svoje medové týždne a po sobotňajšej svadbe vo Windsorskom zámku sa vrátili do Londýna.

Londýn 22. mája (TASR) - Britský princ Harry s manželkou Meghan sa v utorok zúčastnili recepcie v londýnskom Buckinghamskom paláci na počesť 70. narodenín princa Charlesa. Šlo o prvé verejné podujatie novomanželov od ich sobotňajšej veľkolepej svadby, ktorú sledovali milióny ľudí na celom svete, napísala agentúra DPA.

Na podujatí v záhrade paláca Harry predniesol krátky prejav. Svojho otca princa Charlesa v ňom ocenil za programy zamerané na pomoc mladým ľuďom zo sociálne slabých rodín či zvyšovanie povedomia verejnosti o potrebe ochrany životného prostredia.

"Máš za sebou neuveriteľné množstvo práce, ktorá výrazne zmenila a mení život mnohým ľuďom nielen v Británii, ale aj po celom svete," povedal Harry otcovi. Na margo Charlesových charitatívnych aktivít Harry dodal, že otec nimi inšpiroval aj jeho brata princa Williama. Recepcie v záhrade Buckinghamského paláca, londýnskom sídle kráľovnej Alžbety II., sa zúčastnilo 6500 hostí.

Medzi účastníkmi boli aj vojenskí kadeti a príslušníci pohotovostných zložiek, ktorí zasahovali počas teroristického útoku v anglickom meste Manchester z vlaňajšieho 22. mája.

Harry a Meghan sa rozhodli odložiť svoje medové týždne a po sobotňajšej svadbe vo Windsorskom zámku sa vrátili do Londýna. Stále ešte nevedno, kam pôjdu na svadobnú cestu, aj keď sa očakáva, že ju strávia v Namíbii alebo Botswane v južnej Afrike. Od svadby používajú titul vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu.