Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

V Brne sa dva osobné vlaky ocitli na tej istej koľaji, delilo ich 70 m

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Incident mal však za následok prerušenie prevádzky na trati Brno-Přerov na 150 minút.

Praha/Brno 17. septembra (TASR) - Na jednej koľaji sa dnes ráno ocitli v Brne-Chrliciach dva osobné vlaky. Príčinou bola zrejme chybne prehodená výhybka.

Vlaky delilo v momente zastavenia 70 metrov, vážnejší problém však nenastal, pretože jedna zo súprav stála, kým tá druhá vošla na koľaj v dôsledku stavebných prác rýchlosťou iba desať kilometrov za hodinu.

Informácie priniesol spravodajský server iDNES.cz s odvolaním sa na hovorcu inšpekcie Martina Drápala. Incident mal však za následok prerušenie prevádzky na trati Brno-Přerov na 150 minút.

Podobnú udalosť zaznamenali vo februári 2013 v Adamove na Blanensku, kde sa na jednej koľaji ocitli v rovnakom čase osobný vlak a rýchlik EuroCity. Katastrofe tu zabránila duchaprítomnosť jedného z rušňovodičov, ktorý stihol zastaviť vlakovú súpravu asi 50 metrov od druhej.

Dispečerovi železničnej premávky sa vďaka generálnemu stopu podarilo zasa zabrániť zrážke dvoch plne obsadených osobných vlakov smerujúcich proti sebe na tej istej koľaji v januári tohto roka v Strančíciach neďaleko Prahy.