Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

V Budapešti zadržali muža, ktorý sa opakovane vyhrážal odpálením bomby

Ilustračná foto Foto: TASR

38-ročný muž, ktorého zadržali v pondelok v centre maďarskej metropoly, sa pri výsluchu priznal k opakovaným vyhrážkam vyhodenia zastávok metra v Budapešti.

Budapešť 27. júna (TASR) - Maďarskej polícii sa podarilo identifikovať a zadržať muža, ktorý sa v uplynulých týždňoch opakovane vyhrážal vyhodením zastávok metra v Budapešti do vzduchu.

Ako informovala tlačová agentúra MTI s odvolaním sa na dnešnú informáciu Budapeštianskeho veliteľstva polície (BRFK), 38-ročný muž, ktorého zadržali v pondelok v centre maďarskej metropoly, sa pri výsluchu k činom priznal.

Polícia už iniciovala uvalenie vyšetrovacej väzby na páchateľa, ktorý je dôvodne podozrivý z trestného činu vyhrážania sa všeobecným ohrozením.

Zadržaný sa po prvý raz ohlásil na telefónnu linku Celoštátnej záchrannej služby z verejného telefónneho automatu 9. júna, následne tam výhražné telefonáty adresoval aj 19., 21. a dvakrát 25. júna. Za dejisko výbuchov označil vždy niektorú zo zastávok metra, ktoré pyrotechnici opakovane museli prehľadať. V súvislosti s anonymnými hrozbami bola dočasne narušená aj prevádzka metra v evakuovaných staniciach.