Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Britský premiér navštívil pamätník obetiam útokov v New Yorku

Britský premiér David CameronFoto: TASR/AP Photo/Yves Logghe

Britský premiér David Cameron a jeho manželka si v Spomienkovom parku na Ground Zero pozreli bronzové plakety s menami obetí a fontány s umelými vodopádmi, ktoré stoja na miestach bývalých veží WTC.



















New York 15. marca (TASR) - Britský premiér David Cameron dnes spolu s manželkou navštívil v New Yorku pamätník obetiam teroristických útokov z 11. septembra 2001.

Hostí z Británie sprevádzal newyorský starosta Michael Bloomberg a pripojil sa k nim aj Charles Wolf, ktorého manželka - narodená vo Walese - zahynula v troskách Svetového obchodného centra (WTC). Pre Wolfa bolo veľkou cťou, že sa stretol s britským premiérom.

Cameronovci si v Spomienkovom parku na Ground Zero pozreli bronzové plakety s menami obetí a fontány s umelými vodopádmi, ktoré stoja na miestach bývalých veží WTC.

Na záver trojdňovej návštevy Spojených štátov mal Cameron ešte v pláne stretnutia na newyorskej univerzite a burze. Britský premiér v stredu rokoval s americkým prezidentom Barackom Obamom v Bielom dome.

Hlavnou témou rozhovorov oboch lídrov boli aktuálne zahraničnopolitické otázky - odsun zahraničných jednotiek z Afganistanu, iránsky jadrový program a situácia v Sýrii.

Cameronova návšteva Spojených štátov sa uskutočnila pred summitom NATO v Chicagu, na ktorom sa rozhodne o ďalšej stratégii aliancie pri prenose zodpovednosti za bezpečnosť v Afganistane na afganské bezpečnostné zložky.