Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Česká polícia zasahovala v úrade stredočeskej hajtmanky

Ilustračné foto Foto: denik.cz

Detektívi začali preverovať zmluvy, za ktoré Stredočeský kraj externým pracovníkom celkovo päť miliónov korún. Policajti podľa zistenia Seznamu práve uskutočnili zásah v Zborovskej ulici v Prahe.

Praha 25. júna (TASR) - Detektívi z českej Národnej centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) začali v utorok zasahovať v úrade hajtmanky (županky) Stredočeského kraja Jaroslavy Pokornej Jermanovej (ANO). Informoval o tom spravodajský server Seznam Správy.

Detektívi začali preverovať zmluvy, za ktoré Stredočeský kraj externým pracovníkom celkovo päť miliónov korún. Policajti podľa zistenia Seznamu práve uskutočnili zásah v Zborovskej ulici v Prahe. Podľa svedkov vstúpili do kancelárie hajtmanky Pokornej Jermanovej a na personálne oddelenie.

"Áno, sú tu. Je to v súvislosti s tými zmluvami," potvrdil šéf tlačového odboru na stredočeskom krajskom úrade Marek Rejman.

"Vykonávame úkony trestného konania, ale viac informácií poskytovať nebudeme," povedal hovorca NCOZ Jaroslav Ibehej.

Seznam v apríli zistil, že odbor spadajúci priamo pod hajtmanku Pokornú Jermanovú vyplatil v roku 2017 päť miliónov za zmluvy na dohodu o pracovnej činnosti a dohodu o vykonaní práce.