Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Pri oslavách čínskeho Nového roka zahynulo päť ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR - Štefan Puškáš

Nový čínsky rok 2019 - rok zemského prasaťa - sa oficiálne začal v utorok 5. februára.

Peking 10. februára (TASR) - Päť ľudí zahynulo v nedeľu ráno pri hromadnej havárii 23 áut na diaľnici v strednej Číne, v čase, keď sa milióny rodín vracajú domov z osláv lunárneho Nového roka. Píše o tom agentúra AP.

Nehoda sa stala krátko po 05.00 h neďaleko mesta An-čching, provincia An-chuej. Polícia uviedla, že príčina havárie sa vyšetruje, zároveň však varovala pred dažďom a snehom, ktoré momentálne spôsobujú problémy na diaľniciach po celej krajine.

Detailné zábery z havárie, ku ktorej došlo na horskom úseku diaľnice, zachytáva spravodajská webová stránka thepaper.cn, približuje AP.

Tohtoročné tri týždne cestovnej horúčky okolo sviatkov lunárneho Nového roka vykázali relatívne menej dopravných nehôd, než tomu bolo v predošlých rokov v tom istom období.

Nový čínsky rok 2019 - rok zemského prasaťa - sa oficiálne začal v utorok 5. februára. Na novoročné sviatky sa stretáva celá rodina, ide teda o obdobie vyznačujúce sa veľkými presunmi ľudí na území Číny i v ostatných častiach sveta, kde čínske komunity žijú.