Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Colníci a veterinári ČR odhalili dodávku s páchnucim mäsom a krvou

Ilustračné foto. Foto: TASR - Colný úrad Michalovce

Vodiča s cudzou štátnou príslušnosťou zastavili colníci v Prahe 10.

Praha 19. februára (TASR) - Česká Štátna veterinárna správa (SVS) v spolupráci s pražskými colníkmi odhalila dodávku so 130 kilogramami silne zapáchajúceho mäsa a ďalších živočíšnych produktov. Vodiča s cudzou štátnou príslušnosťou zastavili colníci v Prahe 10. SVS informovala o náleze v utorok, uviedol spravodajský portál Novinky.cz.

Medzi nájdeným tovarom boli napríklad bravčové vnútornosti, hydina, mäsové výrobky, krv v plastových fľašiach alebo prepeličie a kačacie vajcia. SVS neoznámila, odkiaľ mäso pochádza.

Vodič dodávky nepredložil k prepravovaným produktom žiadne doklady o pôvode a aj potraviny boli bez označenia, uviedli českí veterinári. "Podľa vzhľadu sa dá usudzovať, že pochádzali z neschváleného zariadenia," dodali.

Ďalšou kontrolou sa zistilo, že prepravca nie je registrovaný na krajskej veterinárnej správe, ako mu to nariaďuje zákon. Kontrolóri takisto scharakterizovali prepravný priestor vozidla ako neudržiavaný a znečistený, teda absolútne nevhodný na prepravu živočíšnych produktov, doplnila SVS.

Prípad sa teraz dostane na priestupkové konanie. Prepravcovi hrozí pokuta vo výške až 50 miliónov českých korún (vyše 1,94 milióna eur), upozornil portál Novinky.cz.