Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

V Plzenskom kraji odhalili marihuanový gang

Na snímke sušená marihuana. Foto: TASR/KR PZ v Trnave

Vyšetrovatelia pracovali na tomto prípade od jesene 2016. Počas dvojdňového zásahu kriminalisti zadržali 14 osôb. Šesť z nich už je trestne stíhaných, dvaja muži vo veku 30 rokov skončili vo väzbe.

Praha 7. novembra (TASR) - Českí policajti z Plzenského kraja majú za sebou mimoriadnu akciu. Podarilo sa im totiž odhaliť niekoľkočlenný marihuanový gang, informoval v utorok spravodajský server Novinky.cz.

Gang prevádzkoval niekoľko miest určených na pestovanie konope v západočeskej metropole Plzeň a jej okolí. Vyšetrovanie bolo vyvrcholením ročnej práce viac než stovky policajtov.

Vyšetrovatelia pracovali na tomto prípade od jesene 2016. Operáciu ukončili v októbri. Počas dvojdňového zásahu kriminalisti zadržali 14 osôb. Šesť z nich už je trestne stíhaných, dvaja muži vo veku 30 rokov skončili vo väzbe.

Podľa doposiaľ známych informácií išlo o mimoriadne činný gang, ktorý pestoval marihuanu v niekoľkých objektoch. Zhabané vybavenie na pestovanie marihuany odvážalo niekoľko policajných nákladných vozidiel.

"Pri domových prehliadkach sa podarilo zaistiť 953 kusov rastlín konope v rôznych štádiách rastu, od sadeníc až po vyrastené rastliny, a tri až štyri kilogramy sušených rastlín konope," povedala pre denník Právo hovorkyňa polície Markéta Fialová s tým, že vyšetrovatelia zaistili tiež značnú finančnú hotovosť.