Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Česko má nového milionára, tiket podal deň pred losovaním

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Ide o šiestu najvyššiu výhru v histórii Sazky a padla 6. marca. Tiket za 270 korún (10,55 eura) podal muž v Juhomoravskom kraji.

Praha 20. marca (TASR) - Výherca si v sídle spoločnosti Sazka v stredu dopoludnia vyzdvihol výhru vo výške 123 miliónov českých korún (4,8 milióna eur). Majiteľom tiketu z lotérie Euromilióny na 123.322.830 korún je muž vo veku okolo 30 rokov z južnej Moravy. Spoločnosť o tom informovala v tlačovej správe, z ktorej citoval portál Novinky.cz.

"Výherca strávil v Sazke približne dvadsať minút, počas ktorých nám ochotne vyplnil aj špeciálny dotazník pre nových milionárov. Môžem teda povedať, že ide o slobodného a bezdetného muža, ktorý pravidelne podáva stávky už osem rokov a bude so Sazkou hrať ďalej aj po tejto astronomickej výhre," povedal za Sazku riaditeľ komunikácie Václav Friedmann.

Výherca uviedol, že najprv investuje do kúpy nového auta, ďalšie plány si chce premyslieť.

Muž využil možnosť odniesť si 250.000 korún (9764 eur) v hotovosti. Zvyšných vyše 123 miliónov korún (4,8 milióna eur) mu Sazka pošle na bankový účet.

Ide o šiestu najvyššiu výhru v histórii Sazky a padla 6. marca. Tiket za 270 korún (10,55 eura) podal muž v Juhomoravskom kraji deň pred losovaním. Stávkar skúsil náhodný tip deviatich stĺpcov. V šiestom stĺpci uhádol všetky čísla; okrem toho ešte v piatom stĺpci uhádol desiate poradie (2 + 1 číslo), kde získal 58 korún.

Najvyššia výhra v histórii spoločnosti Sazka padla v hre Eurojackpot, v ktorej výherca v roku 2015 vyhral sumu prekračujúcu 2,46 miliardy korún (približne 96,08 milióna eur). Druhá najvyššia výhra v Sazke, ktorá padla v hre Sportka, bola necelých 400 miliónov korún (15,62 milióna eur), pripomenul český portál Novinky.cz.