Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zahraničie

Dačič: Koniec kontrolovanej nezávislosti Kosova pre Srbsko nemá význam

Dačič Foto: TASR/AP Photo

Informoval dnes o tom srbský spravodajský server RTS. Medzinárodný civilný úrad (ICO), zriadený po vyhlásení nezávislosti Kosova od Srbska v roku 2008, dnes oficiálne ukončí svoju činnosť.

Belehrad 10. septembra (TASR) - Koniec procesu kontrolovanej nezávislosti Kosova nemá pre Srbsko význam, pretože Belehrad neakceptuje nijakú nezávislosť, povedal dnes srbský premiér Ivica Dačič. Informoval dnes o tom srbský spravodajský server RTS.

Medzinárodný civilný úrad (ICO), zriadený po vyhlásení nezávislosti Kosova od Srbska v roku 2008, dnes oficiálne ukončí svoju činnosť. Kosovský parlament sa pri tejto príležitosti zíde na slávnostnom zasadaní a neskôr sa v Prištine očakávajú aj oficiálne oslavy, na ktorých sa ako jediný vysokopostavený západný politik zúčastní rakúsky minister zahraničných vecí Michael Spindelegger.

"Pre nás otázka Kosova nie je vyriešená dovtedy, kým na to nepristane Srbsko. Keby to tak nebolo, toľko by na nás netlačili, aby sme Kosovo uznali," povedal Dačič novinárom.

Srbský premiér opätovne uviedol, že je nevyhnutné pokračovať v dialógu medzi Belehradom a Prištinou na politickej úrovni.