Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Developer JTRE začal stavať svoj prvý londýnsky projekt

TRIPTYCH BANKSIDE Foto: JTRE

Developer JTRE začal stavať svoj prvý londýnsky projekt Triptych Bankside.

Bratislava/Londýn 24. júna (OTS! - Slovenská developerská a investičná spoločnosť s medzinárodnou pôsobnosťou JTRE (J&T REAL ESTATE) začala s výstavbou svojho prvého projektu v Londýne. V spolupráci s miestnym developerom Sons & Co. realizuje komplex TRIPTYCH BANKSIDE v centrálnej štvrti South Bank.
TRIPTYCH BANKSIDE
Foto: JTRE

Triptych Bankside situovaný na prestížnej adrese 185 Park Street tvoria tri veže: 15- a 19-podlažné rezidenčné a 10-podlažná administratívna. Projekt ponúka 169 bytov, viac ako 5 600 m2 kancelárií na prenájom a 1350 m2 obchodných priestorov. Ďalších 1 350 m2 bude k dispozícii na kultúrne podujatia. Dokončenie jednotlivých objektov je plánované v rokoch 2021 – 2022, pričom celková komerčná hodnota projektu je viac ako 400 miliónov libier.

Triptych Bankside navrhnutý renomovanými londýnskymi architektmi SQUIRE & PARTNERS sa nachádza v pešej dostupnosti svetoznámych pamiatok a atrakcií ako galéria moderného umenia Tate Modern, divadlo Shakespeare’s Globe Theatre alebo obľúbený trh Borough Market. Cez most Millennium Bridge je to len na skok do finančného centra City of London alebo ku katedrále St. Paul’s. V panoráme Londýna sa bude projekt vynímať zvlnenými organickými fasádami. K vybaveniu pre obyvateľov a nájomcov patria terasy s výhľadom na mesto, 24-hodinová recepcia, súkromný salónik, hracia miestnosť, telocvičňa s wellnessom, súkromná kinosála či spoločné záhrady a 46 parkovacích miest. So začiatkom výstavby bol spustený aj predaj bytov a prenájom komerčných priestorov.
TRIPTYCH BANKSIDE
Foto: JTRE

Začiatok výstavby projektu Triptych Bankside je výsledkom trojročnej spolupráce so Sons & Co. Vstup na náročný londýnsky trh považujeme za kľúčový v našej stratégii na najbližších desať rokov. Očakávame, že realizácia komplexného projektu, v rýchlo sa transformujúcej centrálnej lokalite, vzbudí pozornosť a pomôže nám rýchlo sa uviesť na trhu,“ uviedol výkonný riaditeľ JTRE Pavel Pelikán.

Tešíme sa, že v spolupráci s JTRE prinesieme Londýnu architektonicky inšpiratívny projekt vo vynikajúcej lokalite s medzinárodným kultúrnym významom. Je to vzácny a mimoriadny projekt a sme šťastní, že môžeme spolupracovať na premene jedného z posledných lukratívnych pozemkov v South Banku,“ povedal výkonný riaditeľ spoločnosti Sons & Co. Alex Stocker.
TRIPTYCH BANKSIDE
Foto: JTRE

Pozemok s právoplatným stavebným povolením kúpila spoločnosť JTRE v lete minulého roka od klientskeho fondu DV4 spoločnosti Delancey ako tzv. „brownfield“. V areáli pôvodne sídlila energetická spoločnosť National Grid, ktorej objekty boli pred začiatkom výstavby asanované.