Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Erdogan odsúdil bezpečnostné opatrenia na Chrámovej hore v Jeruzaleme

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan. Foto: TASR/AP

Rozhodnutie izraelskej vlády nainštalovať rámové detektory kovov na vstupoch na jeruzalemské sväté miesto známe židom pod názvom Chrámová hora a moslimom Vznešená svätyňa vyvolalo protesty.


Istanbul 23. júla (TASR) - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan odsúdil dnes bezpečnostné opatrenia, ktoré zaviedol Izrael na Chrámovej hore v Jeruzaleme, a zároveň pohrozil, že islamský svet nebude mlčať. Informovala o tom agentúra AP.

"Nikto nemôže očakávať, že islamský svet nebude reagovať na poníženie, ktoré musia v dôsledku obmedzení pred Vznešenou svätyňou znášať moslimovia," povedal Erdogan na tlačovej konferencii v Istanbule pred odletom na oficiálnu návštevu Saudskej Arábie, Kuvajtu a Kataru.

Rozhodnutie izraelskej vlády nainštalovať rámové detektory kovov na vstupoch na jeruzalemské sväté miesto známe židom pod názvom Chrámová hora a moslimom Vznešená svätyňa vyvolalo protesty palestínskych Arabov v Jeruzaleme a na západnom brehu Jordánu.

Ide o bezpečnostné opatrenie, ktoré si podľa Izraela vynútil útok trojice Palestínčanov na príslušníkov izraelských bezpečnostných zložiek z piatka 14. júla.