Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Zahraničie

Francúzskeho akademika Descoingsa našli mŕtveho v hotelovej izbe

V New Yorku sa mal Richard Descoings zúčastniť na konferencii na Columbia University, v utorok ráno však na otvorenie konferencie neprišiel.

Washington 4. apríla (TASR) - Popredného francúzskeho akademika Richarda Descoingsa našli v utorok nahého a mŕtveho v izbe manhattanského hotela. Newyorská polícia vzhľadom na podozrivé okolnosti úmrtia začala prípad vyšetrovať.

Descoings bol riaditeľom prestížneho Inštitútu politických štúdií v Paríži - ktorý považovaný za elitnú školu pre budúcich politikov a verejných činiteľov - a členom Štátnej rady, poradného orgánu vlády. V New Yorku sa mal zúčastniť na konferencii na Columbia University, v utorok ráno však na otvorenie konferencie neprišiel.

Kolegovia zatelefonovali na hotel. Keď zamestnanec prišiel k dverám izby, zdalo sa mu, že počuje chrápanie a nechal vec byť. Keď sa Descoings ani po čase na konferencii neobjavil, zamestnanci hotela vošli do izby a našli jeho telo v rozhádzanej izbe.

Polícia neobjavila žiadne náznaky násilného vniknutia do izby, vyšetrovatelia však predpokladajú, že s Descoignsom bola na izbe viac ako jedna osoba a že sa konzumoval alkohol.