Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Grécka polícia zatkla rapera obvineného z vykrádania bankomatov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Čelí obvineniam z viacnásobnej lúpeže, nezákonnej držby zbraní, nezákonnej držby a používania výbušnín a tiež krádeže vozidiel.

Atény 4. decembra (TASR) - Grécka polícia počas víkendu zatkla rapera obvineného z vykrádania bankomatov pomocou výbušnín, uviedli v pondelok miestne úrady. Ukradnuté peniaze mal potom využívať na financovanie videoklipov k svojim skladbám. TASR prevzala správu z agentúry AP.

Raper (28), ktorého identita nebola zverejnená, bol zadržaný s ďalšími dvoma podozrivými vo veku 26 a 27 rokov po policajnej razii v nehnuteľnosti neďaleko Atén a prehľadaní niekoľkých áut. Čelia obvineniam z viacnásobnej lúpeže, nezákonnej držby zbraní, nezákonnej držby a používania výbušnín a tiež krádeže vozidiel. Polícia tiež informovala, že zhabala 1,5 kilogramu výbušnín, pušku M16, štyri pištole a viac ako 200.000 eur v hotovosti.

Podozriví ukradnuté peniaze preprali prostredníctvom hudobného priemyslu alebo hazardných hier v kasínach, povedal šéf aténskej polície Ioannis Skouras.

Hovorkyňa polície Konstantia Dimoglidisová priblížila, že gang je spojený s desiatimi útokmi na bankomaty väčšinou na izolovaných miestach, pričom ukradli odhadom 710.000 eur.