Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

Herec Gérard Depardieu čelí ďalšej žalobe za sexuálne napadnutie

Francúzsky herec Gérard Depardieu s krištáľovou kópiou ceny Hercova misia počas záverečného ceremoniálu 18. ročníka medzinárodného filmového festivalu Art Film Fest, 26. júna 2010 v Trenčianskych Tepliciach. Foto: FOTO TASR - Radovan Stoklasa

Depardieuov právnik Christian Saint-Palais zdôraznil, že rovnako ako vo všetkých prebiehajúcich súdnych konaniach, Depardieu obvinenia popiera.

Paríž 16. februára (TASR) - Francúzsky herec Gérard Depardieu čelí ďalším obvineniam za sexuálne zneužívanie. Na herca podala 9. januára žalobu bývalá filmová asistentka, ktorá tvrdí, že k sexuálnemu napadnutiu došlo v marci 2014 počas natáčania filmu "Le Magicien et les Siamois." TASR informuje na základe správy agentúry DPA.

V tom čase 24-ročná žena, ktorá pracovala ako asistentka, tvrdí, že Depardieu sa dotýkal jej intímnych partií a mal obscénne poznámky, informoval francúzsky denník Le Courrier de l'Ouest.

Žaloba proti hercovi bola podaná za "sexuálny útok na zraniteľnú osobu inou osobou, ktorá zneužíva autoritu svojho postavenia," uviedla agentúra DPA.

Depardieuov právnik Christian Saint-Palais zdôraznil, že rovnako ako vo všetkých prebiehajúcich súdnych konaniach, Depardieu obvinenia popiera.

Známy francúzsky herec, ktorý účinkoval vo viac ako 200 filmoch, čelí ďalším žalobám za sexuálne zneužívanie, ktoré naňho podala viac než desiatka žien. Od roku 2020 ho vyšetrujú za údajné znásilnenie, z ktorého ho obvinila herečka Charlotte Arnouldová. Od polovice septembra údajne prebieha ďalšie konanie voči hercovi za údajné sexuálne zneužívanie z roku 2007.

Depardieu obvinenia odmieta. Začiatkom októbra denník Le Figaro uverejnil list, v ktorom herec sám seba označuje za obeť "mediálneho lynču". Depardieua sa v decembri zastal francúzsky prezident Emmanuel Macron, ktorý uviedol, že "Francúzsko je na naňho hrdé".