Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

TV REPORTÁŽ: Pri zrútení budovy v Indii zahynuli traja ľudia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Šesťpodlažná budova, ktorá bola v rekonštrukcii, sa zrútila na susednú budovu v dedine Šahberí, asi 40 kilometrov východne od Naí Dillí.

Naí Dillí 18. júna (TASR) - Najmenej traja ľudia zahynuli pri zrútení budovy, ku ktorému došlo v utorok večer východne od indickej metropoly Naí Dillí. Informovala o tom v stredu agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie miestnej polície.

Šesťpodlažná budova, ktorá bola v rekonštrukcii, sa zrútila na susednú budovu v dedine Šahberí, asi 40 kilometrov východne od Naí Dillí. Šéf hasičského zboru podľa indickej tlačovej agentúry PTI uviedol, že v čase kolapsu sa v budove nachádzalo 12 ľudí, ktorí pravdepodobne uviazli v jej troskách. Záchranári doposiaľ vyslobodili troch z nich, po ďalších naďalej pátrajú.

Podľa polície sa v dôsledku kolapsu prvej budovy tiež zrútila susedná štvorpodlažná budova. Žila v nej jedna rodina. V čase pádu sa v nej pravdepodobne nachádzalo aj niekoľko zamestnancov a príslušník bezpečnostnej stráže.



Vyše 100 záchranárov počas noci pomocou žeriavov, kladív a reťazových píl odstraňovalo sutiny. Príčina pádu budovy je predmetom vyšetrovania.

Pády budov sú v Indii pomerne bežné v dôsledku vysokého dopytu po ubytovacích kapacitách a nedôsledného dodržiavania pomerne laxných bezpečnostných predpisov, ktoré investorom umožňujú používať nekvalitné stavebné materiály a bez povolenia zvyšovať budovy o ďalšie poschodia.