Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Súrodenci v Indii uchovávali telo matky, chceli poberať jej dôchodok

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na palci nebohej našli stopy po atramente, čo naznačuje, že jej brali odtlačok palca, ktorý sa používa ako podpis pre negramotných.

Naí Dillí 24. mája (TASR) - Indickí súrodenci - piati bratia a sestra - udržiavali štyri mesiace telo svojej 70-ročnej matky zakonzervované pomocou chemikálií, aby mohli poberať jej dôchodok. Informovala o tom vo štvrtok polícia v meste Váranásí ležiacom v štáte Uttarpradéš.

Žena, ktorá zomrela doma v polovici januára, dostávala podľa agentúry DPA mesačný dôchodok 16.000 rupií (200 eur) po svojom manželovi; ten skonal pred desiatimi rokmi.

Nevšednú situáciu odhalila polícia v stredu, keď prehľadala priestory domu po tom, ako ju susedia upozornili, že súrodenci si nechali telo matky a o jej úmrtí neinformovali príbuzných.

"Zistili sme, že telo zabalzamovali chemikáliami, aby sa zachovalo. Keď sme ich vypočúvali, tvrdili, že upadla do kómy. Zavolali sme lekára a odhalili ich lož," uviedol jeden z policajtov.

Na palci nebohej našli stopy po atramente, čo naznačuje, že jej brali odtlačok palca, ktorý sa používa ako podpis pre negramotných, keď si opakovane nárokovali jej dôchodok. V prípade zatiaľ nebol nikto zadržaný, ale jeho vyšetrovanie sa ešte neskončilo.

Agentúra DPA pripomína, že k podobnému prípadu došlo tento rok v Kalkate. Muž držal tri roky telo svojej matky v mrazničke, aby mohol poberať jej dôchodok.