Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 11. jún 2024
< sekcia Zahraničie

Indická polícia prehľadáva dediny, hľadá vrahov znásilnených sestier

Foto: TASR/AP

Polícia najskôr smrť dievčat označila za náhodu. Matka detí povedala, že policajti dva dni nič neurobili.

Naí Dillí 22. februára (TASR) - Indická polícia dnes prehľadávala dediny v západnej Indii a pátrala po páchateľoch, podozrivých v prípade znásilnenia a zabitia troch malých sestier.

Telá troch dievčat - vo veku 7, 9 a 11 rokov - sa našli 16. februára v dedinskej studni v indickom štáte Maháraštra po tom, čo neprišli do školy. Oblasť sa nachádza vyše 1000 kilometrov južne od indickej metropoly Naí Dillí.

Matka obetí uviedla, že polícia nevzala prípad vážne a niekoľko dní nič neurobila, až kým dedinčania nezačali protestovať. Na prípade teraz pracuje desať tímov s 30 vyšetrovateľmi. Predstavitelia polície sú presvedčení, že vrahov čoskoro nájdu, priblížila agentúra AP.

Polícia najskôr smrť dievčat označila za náhodu. Matka detí povedala, že policajti dva dni nič neurobili. Nakoniec polícia prípad zaevidovala ako znásilnenie a vraždu, keď pitva ukázala, že dievčatá boli sexuálne zneužité a brutálne zavraždené.

Jedného policajta už dočasne zbavili funkcie za to, že nekonal dosť rýchlo. Indický premiér Manmóhan Singh poslal rodine obetí milión rupií (18.300 eur).

Prípad šokoval Indov, ktorých pred dvoma mesiacmi rozhorčilo masové znásilnenie študentky v autobuse premávajúcom cez Naí Dillí. Toto znásilnenie a zabitie mladej ženy vyvolalo po celej krajine protesty a prinútilo vládu poponáhľať sa s balíčkom zákonov na ochranu žien.