Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Zadržali piatich tínedžerov, ktorí hromadne znásilnili 12-ročné dievča

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Správy o najnovšom znásilnení sa objavili v Indii počas celonárodnej diskusie o potrebe sprísnenia trestov za sexuálne násilie na ženách.

Naí Dillí 17. septembra (TASR) - Piatich chlapcov vo veku 13 až 16 rokov zatkli v severoindickom štáte Ásám za údajné hromadné znásilnenie 12-ročného dievčaťa. Oznámila to dnes polícia, ktorú citovala agentúra DPA.

Dievča sa hralo s chlapcami zo susedstva v blízkosti svojho domova na predmestí Guwáhátí, metropoly Ásám, odkiaľ ju chlapci údajne zobrali do opusteného domu a znásilnili ju.

"Všetkých piatich chlapcov sme zadržali. Vyhlásili, že sú neplnoletí a ukázalo sa, že je to pravda. Poslali sme ich do detského domova, kým pokračuje vyšetrovanie," povedal hlavný komisár miestnej polície.

Obeť našli v pondelok jej rodičia, ktorí to oznámili polícii. Správy o najnovšom znásilnení sa objavili v Indii počas celonárodnej diskusie o potrebe sprísnenia trestov za sexuálne násilie na ženách.

Súd v Naí Dillí v piatok odsúdil na smrť štvoricu mužov za smrteľné znásilnenie 23-ročnej študentky v autobuse v indickej metropole. Piaty spolupáchateľ mal v čase činu 17 rokov, podľa zákona bol mladistvý, a bol odsúdený len k trojročnému pobytu v polepšovni, čo bol podľa zákona maximálny možný trest.

Výška jeho trestu vyvolala protesty, ktorých účastníci namietali, že je príliš nízky a požadovali príslušnú zmenu zákona.