Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Zahraničie

Izrael sľúbil, že vyšetrí útok na humanitárnych pracovníkov

Palestínčania sa zhromaždili na miesto, kde prišli o život zamestnanci neziskovej charitatívnej organizácie World Central Kitchen (WCK) pri leteckom útoku izraelskej armády v meste Dajr al-Balah v Pásme Gazy v pondelok 1. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Izraelské nálety v pondelok zasiahli konvoj WCK.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Tel Aviv 2. apríla (TASR) - Izraelská armáda v utorok prisľúbila vyšetrenie svojho pondelkového leteckého útoku v Pásme Gazy, pri ktorom prišlo o život sedem pracovníkov humanitárnej organizácie World Central Kitchen (WCK), informuje TASR podľa správ agentúr AFP a DPA.

Hovorca izraelskej armády Daniel Hagari podľa svojich slov hovoril so zakladateľom WCK Josém Andrésom a vyjadril mu sústrasť.

"Začneme vyšetrovanie, aby sme tento vážny incident ďalej preskúmali. To nám pomôže znížiť riziko opakovania podobnej udalosti," uviedol Hagari.

Izraelské nálety v pondelok zasiahli konvoj WCK. Táto organizácia v utorok potvrdila úmrtie svojich siedmich pracovníkov a dodala, že išlo o osoby z Austrálie, Poľska, Spojeného kráľovstva, jedného pracovníka s dvojakým občianstvom Kanady a USA a Palestínčana.