Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Izrael tvrdí, že zabil 4 militantov, ktorí chceli preniknúť z Libanonu

Izraelskí vojaci prechádzajú okolo domov zničených militantmi Hamasu v kibuci Be'eri v Izraeli v sobotu 14. októbra 2023. Foto: TASR/AP

Jednotky IDF pred malou chvíľou spozorovali skupinu teroristov, ktorá sa pokúšala infiltrovať cez bezpečnostný plot s Libanonom a nastražiť výbušné zariadenie, píše sa vo vyhlásení izraelskej armády.

Jeruzalem 17. októbra (TASR) - Izraelské sily zabili štyroch militantov, ktorí sa pokúsili preniknúť z Libanonu na územie Izraela. V utorok to uviedla izraelská armáda, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

"Pozorovateľské jednotky IDF (izraelskej armády) pred malou chvíľou spozorovali skupinu teroristov, ktorá sa pokúšala infiltrovať cez bezpečnostný plot s Libanonom a nastražiť výbušné zariadenie... Štyria teroristi boli zabití," píše sa vo vyhlásení izraelskej armády.

Izrael už informoval, že v noci na utorok útočil na ciele šiitského militantného hnutia Hizballáh v Libanone.

Po masívnom útoku palestínskeho hnutia Hamas na Izrael zo 7. októbra na izraelsko-libanonských hraniciach zosilneli ozbrojené konfrontácie, ktoré si na oboch stranách vyžiadali asi dvanásť obetí - na libanonskej strane sú medzi nimi aj dvaja civilisti a kameraman agentúry Reuters.

Medzinárodné spoločenstvo sa obáva, že hnutie Hizballáh sa pripojí k Hamasu v boji proti Izraelu a zaútočí zo severu, pripomína AFP. Izraelská armáda nariadila v pondelok evakuáciu obyvateľov z územia pri libanonských hraniciach.