Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Japonská polícia pátra po strelcovi, ktorý zabil muža pri kaviarni

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jakub Kotian

V prípade incidentu išlo podľa médií zrejme o zločin spojený s činnosťou miestnych gangov.

Tokio 15. januára (TASR) - Japonská polícia v pondelok pátrala po podozrivom páchateľovi, ktorí smrteľne postrelil jedného zo zákazníkov prevádzky siete kaviarní Starbucks na juhozápadnom ostrove Šikoku. V prípade incidentu išlo podľa médií zrejme o zločin spojený s činnosťou miestnych gangov, informuje TASR podľa agentúry AP.

Muž bol postrelený do hrudníka ešte v nedeľu v nákupnom centre v meste Šikokučuo v prefektúre Ehime, spresnila tamojšia polícia vo vyhlásení. Okamžite ho previezli do nemocnice, neskôr však lekári už len konštatovali jeho smrť.

Štyridsaťdeväťročná obeť sa predtým, než bola pred kaviarňou postrelená a skolabovala, nachádzala v terasovej sekcii prevádzky Starbucks, uviedli miestne médiá.

Podozrivý strelec je stále na úteku a motív jeho činu nebol bezprostredne známy, pripomína AP. Polícia japonským médiám odmietla potvrdiť, že streľba mala spojitosť s činnosťou gangov.

Japonsko má prísne zákony na kontrolu zbraní a menší počet zločinov súvisiacich so zbraňami v krajine je často spájaný s gangmi. Podomácky vyrobené zbrane boli použité pri niektorých streľbách významnejšieho formátu vrátane atentátu na bývalého premiéra Šinzóa Abeho v roku 2022.