Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

V Pretórii sa zrútilo lietadlo, hlásia zhruba 20 zranených

Na snímke lietadlo, ktoré sa v utorok 10. júla 2018 zrútilo na okraji Pretórie, metropoly Juhoafrickej republiky. Pri nešťastí zahynula jedna osoba a ďalších 20 osôb sa zranilo. Fotografie z miesta činu, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach, zachytávajú zničené dymiace lietadlo charterového letu v poli a pasažierov, ktorým sa z neho pomáhajú vyslobodiť záchranári. Foto: TASR/AP

Zranenia jednotlivých osôb sa rôznia - od ľahkých až po vážne.

Johannesburg 10. júla (TASR) - Zhruba 20 ľudí sa zranilo pri havárii lietadla, ktoré sa v utorok zrútilo na okraji Pretórie, metropoly Juhoafrickej republiky. Podľa záchranárov z tamojšej pohotovostnej služby ER24 je prinajmenšom jedna osoba v kritickom stave, informovala agentúra Reuters.

Hovorca ER24 Russel Meiring uviedol, že zranenia jednotlivých osôb sa rôznia - od ľahkých až po vážne. Juhoafrická spravodajská televízia eNCA informovala, že k nehode došlo neďaleko letiska Wonderboom.

Fotografie z miesta činu, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach, zachytávajú zničené dymiace lietadlo charterového letu v poli a pasažierov, ktorým sa z neho pomáhajú vyslobodiť záchranári.

Miestne úrady už príčinu nehody vyšetrujú, uviedla agentúra AP.