Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Jeden mŕtvy a 90 zranených pri nepokojoch v automobilke Maruti Suzuki

Foto: TASR/AP

V automobilke v indickom meste Manesar sa vyrobí ročne približne 550.000 automobilov, čo je tretina celkovej produkcie spoločnosti Maruti Suzuki.

Naí Dillí 19. júla (TASR) - Jeden človek prišiel dnes o život a desiatky ľudí utrpeli zranenia pri konflikte zamestnancov s vedením spoločnosti Maruti Suzuki na severe Indie.

Ide o najväčšieho výrobcu automobilov v Indii, ktorý musel po incidente prerušiť výrobu a jeho akcie klesli o vyše osem percent.

V nemocnici hospitalizovali po strete najmenej 90 ľudí. Protest v továrni rozpútal podľa zamestnancov nespravodlivý disciplinárny postup voči jednému z ich kolegov. Zástupcovia zamestnancov sa podľa agentúry Reuters k incidentu zatiaľ nevyjadrili.

Foto: TASR/AP
Hovorca firmy uviedol, že protestujúci robotníci v továrni v meste Manesar v štáte Harijána zaútočili na vysokopostaveného člena vedenia a založili oheň.

Nepokoje a s nimi súvisiace výpadky výroby spôsobili tejto firme, vyrábajúcej väčšinu modelov japonskej automobilky Suzuki, vlani stratu 500 miliónov dolárov, informovala agentúra Reuters.

"Polícia prevzala kontrolu nad objektom, v ktorom sa našlo jedno telo. Nebolo však možné identifikovať obeť, pretože bola zhorená na uhoľ," uviedol hovorca.

V automobilke v meste Manesar sa vyrobí ročne približne 550.000 automobilov, čo je tretina celkovej produkcie spoločnosti Maruti Suzuki.