Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

V káhirskej policajnej väzbe údajne ubili na smrť Francúza

Egyptské bezpečnostné zdroje uviedli, že Francúz okrem porušenia zákazu vychádzania nemal platné povolenie na pobyt a údajne bol pod vplyvom alkoholu.

Káhira 18. septembra (TASR) - V káhirskej policajnej väzbe ubila na smrť francúzskeho občana skupina ďalších zadržiavaných. Francúza uväznila egyptská polícia za to, že porušil zákaz nočného vychádzania. Informovala o tom v utorok agentúra Reuters s odvolaním sa zdroje z egyptskej bezpečnosti.

Francúzske ministerstvo zahraničných vecí potvrdilo smrť muža a vyzvalo egyptské úrady, aby prípad vyšetrili.

Egyptské bezpečnostné zdroje uviedli, že Francúz okrem porušenia zákazu vychádzania nemal platné povolenie na pobyt a údajne bol pod vplyvom alkoholu. Umiestnili ho do policajnej väzby, kde čakal na deportáciu, o ktorej rozhodla prokuratúra.

"Došlo k bitke medzi ním a šiestimi ďalšími zadržanými. Chcel nechať rozsvietené svetlo, oni už ale chceli spať. Zaútočili na neho, dostal krvácanie do mozgu a zomrel," uviedol jeden zo zdrojov.

Podľa agentúry Reuters však kolujú protichodné správy o tom, kedy Francúz zomrel. Zdroje tvrdia, že polícia zatkla muža cez víkend a zomrel v nedeľu. Francúzske ministerstvo zahraničných vecí však uvádza, že o život prišiel v piatok.