Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Britská Kolumbia bojuje so stovkami požiarov, vyhlásila stav ohrozenia

Na území Britskej Kolumbie, najzápadnejšej kanandskej provincie ležiacej na pobreží Tichého oceánu v utorok evidovali celkovo 566 lesných požiarov. Foto: TASR/AP

Od 1. apríla zaznamenali v Britskej Kolumbii už viac ako 1800 lesných požiarov, ktoré zničili lesné a krovinaté porasty na ploche takmer 3800 hektárov.

Victoria 16. augusta (TASR) - Kanadská provincia Britská Kolumbia, ktorá v súčasnosti bojuje so stovkami lesných požiarov, vyhlásila v stredu stav ohrozenia. Informovala o tom agentúra AP.

Podľa ministra pre vnútornú bezpečnosť Britskej Kolumbie Mikea Farnwortha sa vyhlásený stav ohrozenia vzťahuje na celé územie provincie. Mimoriadny režim má zaistiť lepšiu koordináciu medzi federálnymi, provinčnými a miestnymi orgánmi.

Na území Britskej Kolumbie, najzápadnejšej kanandskej provincie ležiacej na pobreží Tichého oceánu v utorok evidovali celkovo 566 lesných požiarov. Príkaz na povinnú evakuáciu dostalo približne 3000 ľudí.

Od 1. apríla zaznamenali v Britskej Kolumbii už viac ako 1800 lesných požiarov, ktoré zničili lesné a krovinaté porasty na ploche takmer 3800 hektárov. Kanadská federálna vláda odsúhlasil vyslanie 200 príslušníkov ozbrojených síl, ktorí majú pomôcť pri hasení požiarov v Britskej Kolumbii.