Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Katalánsko zasiahli výdatné dažde, vyžiadali si jednu obeť

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

V Barcelone zasahovali hasiči v desiatkach prípadov, keď boli zaplavené prízemné časti budov, a odstraňovali aj popadané stromy.

Barcelona 16. novembra (TASR) - Prudké dažde, ktoré v posledných dňoch zasiahli španielsky región Katalánsko a v niektorých oblastiach spôsobili povodne, si vyžiadali najmenej jednu ľudskú obeť.

Ako informovali španielske médiá, obeťou je mladý muž, ktorého telo našli hasiči v piatok nad ránom v rozvodnenej rieke Collet v katastri obce Mieres v horskom regióne Garrotxa.

Mladík sa vo štvrtok vybral s priateľmi na výlet na motorkách. Po tom, ako sa náhle rozpršalo, mladý muž - údajne cudzinec - sa rozhodol pre návrat, pričom cestu domov si chcel skrátiť prejazdom cez koryto rieky, ktorá už bola rozvodnená. Jeho telo našli hasiči po niekoľkých hodinách pátrania.

Prudké dažde v Katalánsku spôsobili problémy aj v doprave. Úplne neprejazdné boli najmenej tri regionálne cesty, v ktorých blízkosti došlo k zosuvom pôdy. V Barcelone hasiči zasahovali v desiatkach prípadov, keď boli zaplavené prízemné časti budov, a odstraňovali aj popadané stromy.

Pre zlé počasie došlo k meškaniam letov na barcelonskom letisku. Problémy boli aj v mestskej doprave.