Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Kosačev: Do Ruska príde delegácia republikánskych senátorov z USA

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Predseda zahraničného výboru hornej komory ruského parlamentu Konstantin Kosačev uviedol, že senátori požiadali o možnosť uskutočniť svoju návštevu začiatkom júla.

Moskva 18. júna (TASR) - Začiatkom júla pricestuje do Ruska na návštevu skupina amerických republikánskych senátorov. Podľa agentúry Interfax o tom v pondelok informoval predseda zahraničného výboru hornej komory ruského parlamentu Konstantin Kosačev.

Uviedol, že senátori požiadali o možnosť uskutočniť svoju návštevu začiatkom júla.

Denník The Washington Post napísal, že americký veľvyslanec v Rusku Jon Huntsman pripravuje návštevu senátorov za Republikánsku stranu. Podľa denníka by táto návšteva mohla ukončiť dlhú prestávku v tradícii oficiálnych návštev delegácií amerického Kongresu v Moskve, ktorú spôsobilo údajné zasahovanie Ruska do amerických prezidentských volieb.

Kosačev uviedol v nedeľu v rozhovore pre Interfax, že je pripravený podporiť kontakty ruských a amerických zákonodarcov. Dodal súčasne, že americký veľvyslanec v Moskve sa naňho zatiaľ neobrátil so žiadosťou o pomoc pri organizovaní návštevy senátorov.