Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Kuba eviduje dva nové prípady ziky, k nakazeniu došlo doma na ostrove

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Kubánske úrady preverujú všetkých cestujúcich prichádzajúcich do krajiny a osoby s vírusom zika umiestňujú do karantény.

Havana 4. augusta (TASR) - Dvom ľuďom diagnostikovali na Kube vírus zika, v oboch prípadoch došlo k nakazeniu evidentne doma na ostrove. Informovala o tom agentúra AP s tým, že Kube sa dosiaľ dlhodobo darilo udržiavať túto nákazu pod kontrolou.

Ministerstvo zdravotníctva zaevidovalo oba prípady v pondelok v meste Holguín vo východnej časti krajiny. Prítomnosť vírusu zika v krvi potvrdili laboratórne testy. Rezort zdravotníctva dodal, že ani jeden z nakazených necestoval mimo ostrov.

Kubánske úrady preverujú všetkých cestujúcich prichádzajúcich do krajiny a osoby s vírusom zika umiestňujú do karantény. Celý ostrov navyše neustále postrekujú proti komárom. Až do pondelka sa tam tak vďaka tejto taktike vyskytol iba jeden známy prípad tohto ochorenia.

Liečba postupuje v oboch prípadoch úspešne, uviedla ďalej kubánska vláda. Oblasť, kde žijú, postrekujú proti komárom a hľadajú ďalšie možné prípady.