Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Lazio Rím mesiac bez Miroslava Kloseho, zranený Nemec EURO 2012 stihne

Foto: TASR/AP

Poľský rodák s nemeckým pasom odohral v tomto ročníku v najvyššej súťaži na Apeninskom polostrove 26 ligových zápasov.

Mníchov 24. marca (TASR) - Čerstvé zranenie futbalového kanoniera Lazia Rím Miroslava Kloseho si vyžiada minimálne mesačnú pauzu.

Nemecký reprezentant, ktorý si natrhol stehenný sval počas štvrtkového tréningu účastníka Serie A, tak stihne aj EURO 2012.

Tridsaťtriročný Klose je s dvanástimi presnými zásahmi najlepším kanonierom Rimanov v Serii A. "Je to pre Lazio ťažký úder. Stoštrnásťnásobný nemecký internacionál vypadol práve v rozhodujúcej časti sezóny" napísal v sobotu denník Gazzetta dello Sport.

Poľský rodák s nemeckým pasom odohral v tomto ročníku v najvyššej súťaži na Apeninskom polostrove 26 ligových zápasov. Má značnú zásluhu na tom, že Lazio desať kôl pred koncom súťaže figuruje na treťom mieste znamenajúcom účasť v predkole Ligy majstrov. Na druhý Juventus Turín však rímsky klub stráca osem bodov.

Vo štvrtok večer sa hráč Bayernu Mníchov podrobil ďalším vyšetreniam v bavorskej metropole, ktoré len potvrdili obávané prognózy. Tréner Lazia Edy Reja po rozhovore s mníchovským špecialistom Hansom-Wilhelmom Müllerom Wohlfarhtom potvrdil, že Klose určite nenastúpi v nedeľu proti Cagliari, ale ani o týždeň proti Parme a v ďalších súbojoch s Neapolom, Juventusom Turínom a Novarou.