Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

V Maďarsku zadržali vodiča zo SR, asi spôsobil nehodu s troma obeťami

Maďarskí záchranári prehľadávajú vrak slovenského nákladného auta (vpravo) 7. decembra 2012 v Körmende. Maďarská polícia zadržala dnes v Körmende vodiča nákladného vozidla so slovenským evidenčným číslom, ktorý je podozrivý zo spôsobenia dopravnej nehody s troma obeťami. Foto: TASR/MTI

Slovenské auto narazilo do dvoch nákladných vozidiel. Auto pri nehode zrazilo dvoch ľudí stojacich na ceste. Smrteľné zranenie utrpel aj spolujazdec v slovenskom aute.

Budapešť 7. decembra (TASR) – Maďarská polícia zadržala dnes v Körmende vodiča nákladného vozidla so slovenským evidenčným číslom, ktorý je podozrivý zo spôsobenia dopravnej nehody s troma obeťami. Pre TASR to uviedla hovorkyňa veliteľstva polície Vašskej župy Enikö Kazmarová.

Podľa jej slov došlo na štátnej ceste číslo 86 k havárii troch nákladných áut z Maďarska, Slovenska a Poľska, pričom zahynuli traja ľudia. Vo vozidle so slovenským EČV zomrel spolujazdec, vodič utrpel iba ľahké zranenia.

Tlačová agentúra MTI uviedla, že slovenské auto narazilo do dvoch nákladných vozidiel, ktoré ich posádky pripravovali na odťahovanie. Všetky vozidlá vážili do 2,5 tony.
Maďarskí záchranári prehľadávajú vrak slovenského nákladného auta (uprostred) 7. decembra 2012 v Körmende.
Foto: TASR/MTI

Auto pri nehode zrazilo dvoch ľudí stojacich na ceste. Smrteľné zranenie utrpel aj spolujazdec v slovenskom aute. Záchranári zraneným už nedokázali pomôcť.


vrak slovenského nákladného auta 7. decembra 2012 v Körmende.
Foto: TASR/MTI


Župní cestári vylúčili, že daný úsek cesty bol zľadovatený. Vozovka bola podľa nich suchá, iba miestami mohla byť mokrá, v priebehu noci ju totiž solili.