Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Na maďarskej diaľnici M3 jazdil opitý Rumun v protismere

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Prípad sa stal 215 kilometrov východne od Budapešti. Vodič vošiel na diaľnicu z odpočívadla v protismere na jazdný pruh vedúci do Budapešti a smeroval na východ k Nyíregyháze.

Budapešť 28. septembra (TASR) - Rýchly zásah policajta vo štvrtok večer zabránil katastrofe na maďarskej diaľnici M3, kde sa z odpočívadla Kálmánházi Pihenőhely vydal do protismeru rumunský vodič nákladného vozidla s prívesom, informovala polícia na svojej stránke police.hu.

Prípad sa stal 215 kilometrov východne od Budapešti. Vodič vošiel na diaľnicu z odpočívadla v protismere na jazdný pruh vedúci do Budapešti a smeroval na východ k Nyíregyháze. Policajt Sabolčsko-satmársko-berežskej župy ho však po niekoľkých metroch jazdy stihol zastaviť.

Pri dychovej skúške policajt zistil, že 38-ročný občan Rumunska požil alkoholický nápoj. Polícia muža predviedla a začala ho stíhať pre trestný čin jazdy pod vplyvom alkoholu.

Regionálny spravodajský server Borsodhír.hu v tejto súvislosti poznamenal, že rumunskí vodiči spôsobujú na východe Maďarska množstvo dopravných nehôd.

Spravodajca TASR Ladislav Vallach