Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Zahraničie

Siedmich Sýrčanov obvinili na Malte v súvislosti s terorizmom

Ilustračná snímka Foto: TASR

Obvinených vo veku 21 až 27 rokov zadržali v sobotu pri operácii koordinovanej s európskou policajnou agentúrou Europol, oznámila maltská polícia.

Valletta 1. mája (TASR) – Siedmich mužov zo Sýrie obvinili v nedeľu na súde na Malte z toho, že nabádali a cvičili ďalšie osoby s cieľom spáchať teroristické činy v Európe. TASR o tom informuje s odvolaním sa na agentúru Reuters.

Obvinených vo veku 21 až 27 rokov zadržali v sobotu pri operácii koordinovanej s európskou policajnou agentúrou Europol, oznámila maltská polícia. V nedeľu ich predviedli pred súd za prísnych bezpečnostných opatrení.

Skupinu obviňujú zo spojenia sa s extrémistickou organizáciou, podnecovania terorizmu verejnými odkazmi, náboru iných na páchanie terorizmu, školenia iných v používaní výbušnín alebo strelných zbraní a pokusu cestovať do Európy s cieľom páchať terorizmus.

Všetci obvinenia popreli, o kauciu však nežiadali a súd ich ponechal vo väzbe. V prípade uznania viny im hrozí maximálny trest doživotia. Ďalšie informácie o prípade neboli zatiaľ k dispozícii.