Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Manžel mal odrezať žene hlavu, deti sa brutálnej vražde prizerali

Ilustračné foto Foto: TASR

Páchateľ podľa susedov manželku najskôr vyvliekol na terasu a bil, potom vošiel do bytu a vrátil sa s dvoma nožmi.

Berlín 4. júna (TASR) - Nie každodenná rodinná dráma otriasla Berlínom. Tridsaťdvaročný manžel tam podľa viacerých očitých svedkov odrezal matke svojich šiestich detí hlavu na terase bytu nájomného domu v štvrti Kreuzberg a následne hodil na dvor objektu aj iné časti tela zavraždenej. Muža v noci nadnes zadržali pre dôvodné podozrenie z hrdelného zločinu.

Viacerí obyvatelia domu pre nemeckú tlačovú agentúru DPA uviedli, že väčšina šiestich detí páru (vo veku od jedného do trinásť rokov) bola v čase zločinu na terase svedkom otcovho konania, pretože stála pri okne. Polícia sa obmedzila na potvrdenie, že deti boli v čase vraždy v byte a vyviazli bez fyzickej ujmy na zdraví. Dve dcéry a štyria synovia sú v starostlivosti špecialistov a čaká ich zrejme umiestnenie v detskom domove.

Páchateľ podľa susedov manželku najskôr vyvliekol na terasu a bil, potom vošiel do bytu a vrátil sa s dvoma nožmi. Pred zločinom mal zakričať Allah je veľký.

O možnom náboženskom motíve vraždy sa polícia doteraz nevyjadrila.

V dome, v ktorom žijú predovšetkým rodiny tureckého a arabského pôvodu, mal manžel podľa jednej zo susediek milenku, ktorú pravidelne navštevoval a s ktorou mal tiež dvoch potomkov. Spory medzi manželmi tak neboli zriedkavosťou.