Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Zahraničie

Mexiko zasiahlo silné zemetrasenie, škody nehlásia

Úradníci s helmami na hlavách stoja pred budovou po evakuácii v dôsledku silného zemetrasenia v Mexiko City 2. apríla 2012. Foto: TASR/AP

Väčšie škody nie sú hlásené. Telefóny, verejná doprava a iné služby fungujú normálne. Išlo zrejme o dotras po silnom zemetrasení z konca marca.

Mexiko 2. apríla (TASR) - Mexiko dnes zasiahlo silné zemetrasenie. Otrasy na niekoľko sekúnd rozkývali kancelárske vežiaky v centre metropoly a zamestnanci sa zišli na uliciach. Išlo zrejme o dotras po silnom zemetrasení z konca marca.

Starosta Mexika Marcelo Ebrard po prelete vrtuľníkom nad mestom cez Twitter oznámil, že väčšie škody nie sú hlásené a že telefóny, verejná doprava a iné služby fungujú normálne.

Podľa Amerického geofyzikálneho inštitútu (USGS) zemetrasenie s magnitúdou predbežne stanovenou na 6,3 malo epicentrum na juhu Mexika pri hraniciach štátov Guerrero a Oaxaca, veľmi blízko epicentru silného zemetrasenia z 20. marca. To malo magnitúdu 7,4, vyžiadalo si najmenej dvoch mŕtvych a v okolí epicentra otrasy poškodili približne 13.500 domov.

Marcové zemetrasenie bolo jedno z najsilnejších po otrasoch s magnitúdou 8,1 z roku 1985, ktoré si v hlavnom meste vyžiadali 10.000 mŕtvych.