Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Zahraničie

Moldavskí kriminálnici mali využívať aj slovenské osobné dokumenty

Hodnota koristi zo všetkých vlámaní v Rakúsku prevyšuje 49-tisíc eur, materiálne škody, ktoré páchatelia spôsobili, sú vyčíslené na takmer 14-tisíc eur.

Hollabrunn/Horn 23. júla (TASR) - Traja občania Moldavska vo veku 35, 24 a 22 rokov, ktorých odhalili dolnorakúski kriminalisti ako páchateľov deviatich vlámaní a krádeží v okresoch Hollabrun a Horn, mali vďaka zadováženým rumunským a slovenským osobným dokumentom využívať i falošnú identitu. Navyše bývali vo Viedni tri mesiace bez toho, aby tam boli prihlásení a majú zrejme na konte aj vlámanie do bytu v Belgicku.

Informovala o tom dnes rakúska tlačová agentúra APA s odvolaním sa na policajné zdroje.

Zodpovednosť za činy v Rakúsku však zadržaní popierajú. V Belgicku mali odcudziť nákladné vozidlo v hodnote 60.000 eur, ktorým sa presunuli do Rakúska, laptopy a peňažnú hotovosť.

Vlámania v spomínaných rakúskych okresoch spáchal trojlístok v období od 28. februára do 30. marca. Pri jednej z akcií odcudzili aj osobné auto, ktoré následne využili pri páchaní ďalšej trestnej činnosti. Už predtým sa pokúšali o odcudzenie dvoch iných vozidiel z neuzavretej garáže. Ukradli aj nákladné auto, ktorým časť koristi prepravili do Moldavska.

Hodnota koristi zo všetkých vlámaní v Rakúsku prevyšuje 49.000 eur, materiálne škody, ktoré páchatelia spôsobili, sú vyčíslené na takmer 14.000 eur.

Trio, ktoré zadržali vo Viedni ešte koncom marca, umiestnili v justičnom zariadení v Korneuburgu.