Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Moskva tvrdí, že ruské sily si vylepšili pozície neďaleko Avdijivky

Na archívnej snímke ukrajinský vojak sa naťahuje za dronom v Luhanskej oblasti. Foto: TASR/AP

Miestni ukrajinskí predstavitelia v utorok povedali, že ruské sily spustili na Avdijivku delostrelecký útok.

Moskva 11. októbra (TASR) - Ruské sily posilnili svoje pozície na frontovej línii neďaleko mesta Avdijivka na východe Ukrajiny, uviedlo v stredu ruské ministerstvo obrany. Ukrajinskí predstavitelia v utorok varovali, že Rusko zintenzívnilo ostreľovanie tohto mesta v snahe obkľúčiť ho. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

"Akcie južnej skupiny síl podporované letectvom, delostreleckou paľbou zlepšili situáciu pozdĺž frontovej línie v okolí Avdijivky," napísal ruský rezort obrany vo vyhlásení.

Miestni ukrajinskí predstavitelia v utorok povedali, že ruské sily spustili na Avdijivku delostrelecký útok. Boje pokračovali aj v noci na stredu na severe a juhu mesta, povedal šéf administratívy mesta Vitalij Barabaš.

Ukrajinská armáda uviedla, že ruské sily zintenzívnili operácie vo viacerých oblastiach vrátane Avdijivky, ktorá leží severne od mesta Doneck. "Naši obrancovia odrazili všetky nepriateľské útoky a zabránili strate pozícií," dodal hovorca generálneho štábu ukrajinskej armády Andrij Kovaľov.