Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Na pobreží Škótska našli mŕtve telo, zrejme to bol slovenský námorník

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Slovenský člen posádky obchodnej lode zmizol v noci na 6. marca, následne po ňom vyhlásili pátranie. Podľa predpokladov spadol do mora a utopil sa.

Londýn 12. marca (TASR) - Telo slovenského námorníka, ktorý zmizol minulý týždeň počas plavby nákladnej lode v Írskom mori, pravdepodobne našli pri pobreží južného Škótska. Informovala o tom dnes britská polícia.

Telo mladého muža objavili v nedeľu popoludní pri škótskom prístave Port Logan.

Informáciu dnes potvrdilo slovenské ministerstvo zahraničných vecí. "Z predbežnej obhliadky britskej polície a porovnaní s fotografiami vyplýva, že by mohlo ísť o telesné pozostatky nezvestného slovenského občana, ktorý minulý týždeň zmizol z paluby lode," povedal pre TASR hovorca rezortu diplomacie Ľuboš Schwarzbacher.

Dvadsaťdvaročný člen posádky obchodnej lode zmizol v noci na 6. marca, následne po ňom vyhlásili pátranie. Podľa predpokladov spadol do mora a utopil sa. Plavidlo Fehn Sirius registrované na nemeckú spoločnosť smerovalo zo severoírskeho Belfastu do Portugalska.

Do pátrania sa po oznámení zapojili záchranné člny i helikoptéry pobrežnej stráže a vojenského letectva.

Námorník bol podľa spravodajskej webstránky tvnoviny.sk Bratislavčan Jozef V., ktorý si išiel privyrobiť do Írska. Údajne študoval v Bratislave na námornej škole.