Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Zahraničie

Na severozápade Floridy zápasia so záplavami

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Tornádo súvisiace s búrkovým systémom v nedeľu vyvracalo stromy a zničilo hospodárske stavby i na juhovýchode štátu Alabama, ale žiadne zranenia neboli hlásené.

Miami 11. júna (TASR) - Povodňová voda z prívalových dažďov poškodila v nedeľu množstvo domov a zapríčinila uzavretie ciest na celom severozápade amerického štátu Florida.

Bez elektriny sa ocitlo miestne väzenie a úrady museli pristúpiť aj k evakuácii obyvateľov do núdzových priestorov, informovala agentúra AP.

Viac ako 600 väzňov vo väznici v okrese Escambia sa ocitlo bez prúdu a klimatizácie po tom, čo spodné poschodie, kde sa nachádza aj práčovňa a kuchyňa, zaplavila voda do výšky viac ako 1,5 metra. Až do odstránenia poruchy budú zaisťovať bezpečnosť dodatoční strážcovia.

Voda zaplavila aj parkovisko úradu miestneho šerifa, na ktorom stálo niekoľko hliadkových vozidiel. Viac ako 100 obyvateľov v okrese Escambia strávilo noc na nedeľu v troch ubytovniach Červeného kríža.

Asi 40 domov zaplavilo v okolí mesta Gulf Breeze, kde po silných dažďoch stúpla voda do výšky 1,2 metra.

Tornádo súvisiace s búrkovým systémom v nedeľu vyvracalo stromy a zničilo hospodárske stavby i na juhovýchode štátu Alabama, ale žiadne zranenia neboli hlásené. Niekoľko vodičov uviazlo v okrese Mobile v bahne a vode, keď sa pokúšali obísť prekážky na cestách.