Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Najmenej päť mŕtvych si vyžiadala nehoda autobusu pri Lipsku

Sanitky a záchranárske vrtuľníky sú na mieste nehody autobusu na diaľnici A9 pri nemeckom meste Schkeuditz v stredu 27. marca 2024. Foto: TASR/AP

V autobuse sa v čase nehody nahádzalo 53 cestujúcich a dvaja vodiči; smeroval z nemeckej metropoly Berlín do švajčiarskeho Zürichu

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Berlín 27. marca (TASR) - Najmenej päť obetí na životoch a viacero zranených si v stredu vyžiadala nehoda autobusu medzištátnej linky na diaľnici neďaleko východonemeckého mesta Lipsko, oznámila miestna polícia. TASR o tom informuje podľa správ agentúr DPA a AP.

Diaľkový autobus spoločnosti Flixbus zišiel zo zatiaľ nezistených príčin okolo 9.45 h z diaľnice a prevrátil sa na bok. Na miesto nehody boli vyslané záchranné vrtuľníky a niekoľko sanitiek.

V autobuse sa v čase nehody nahádzalo 53 cestujúcich a dvaja vodiči; smeroval z nemeckej metropoly Berlín do švajčiarskeho Zürichu. Spoločnosť Flixbus vyjadrila sústrasť príbuzným obetí a prisľúbila, že bude úzko spolupracovať s úradmi na vyšetrení príčin nehody.

K havárii došlo na diaľnici A9, ktorá spája hlavné mesto Berlín a Mníchov. Cestu v danom úseku uzavreli v oboch smeroch. Polícia tiež požiadala vodičov v okolí, aby nebránili prejazdu záchranných vozidiel.