Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Nehoda rakúskeho zájazdového autobusu si vyžiadala 18 zranených

Záchranári zasahujú na meiste nehody autobusu na diaľnici A2 blízko mesta Peine pri Hannoveri 5. augusta 2023. Najmenej 18 zranených si vyžiadala nehoda zájazdového autobusu na diaľnici blízko nemeckého mesta Hannover. Autobus smeroval z Rakúska do Nórska. FOTO TASR/DPA Foto: TASR/DPA

Vozidlo havarovalo na diaľnici A2 blízko mesta Peine pri Hannoveri a následne sa prevrátilo do priekopy pri ceste.

Berlín 5. augusta (TASR) - Najmenej 18 zranených si vyžiadala nehoda zájazdového autobusu na diaľnici blízko nemeckého mesta Hannover. Autobus smeroval z Rakúska do Nórska. V sobotu o tom informovala nemecká polícia. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

V autobuse sa nachádzalo dohromady 19 osôb, 18 z nich vo veku 24–74 rokov a jedno deväťročné dieťa. Vozidlo havarovalo na diaľnici A2 blízko mesta Peine pri Hannoveri a následne sa prevrátilo do priekopy pri ceste. Príčina nehody je nateraz neznáma, hoci podľa polície je zjavné, že jej účastníkmi neboli žiadne ďalšie vozidlá.

Na mieste zasahovali hasiči i záchranársky vrtuľník. Polícia dodala, že na vytiahnutie autobusu z priekopy bola potrebná aj ťažká technika.

Nemecká polícia oznámila, že vodič autobusu bude vyšetrovaný z dôvodu nedbanlivosti a ohrozovania cestnej premávky.